Haasteiden kautta positiivinen tulevaisuus näkyvissä

Uutinen 31.1.2019 10.00 EET

Vuosi 2018 on jo takanapäin ja olemme nyt lähteneet vuoteen 2019 uusin haastein, mutta myös positiivisin toivein. Viime vuosi oli UPM Timberille kokonaisuutena hyvä, sillä sahatavaran kysyntä oli korkealla tasolla kaikilla päämarkkinoillamme ja hintakehitys oli positiivinen. Kolme ensimmäistä kvartaalia menivät erittäin positiivissa merkeissä, mutta neljänteen kvartaaliin lähdettäessä Kiinan ja Egyptin markkinatilanteiden selkeästi heikentyessä pieni epävarmuus iski lopulta myös muihin markkinoihin. Vuoden viimeisen kvartaalin kehitys ei ollutkaan enää positiivinen, mutta siitäkin selvittiin kuivin jaloin. UPM Timberissä näemme, että negatiivinen häiriö on onneksi väliaikainen, joskin jatkuu todennäköisesti alkuvuoden ajan. Markkinatilanteen alkavat selkiytymään Q1 loppupuolella tai viimeistään Q2 alusta lähtien. Näistä lähtökohdista uskon, että myös tästä vuodesta kokonaisuutena tulee hyvä ja positiivisemmat tulevaisuuden näkymät kantavat meidät kaikki yli vaikeampien kuukausien.

Kilpailukenttämme on muuttunut pysyvästi; tähän mennessä me suomalaiset sahurit olemme kilpailleet toistemme lisäksi pääasiassa ruotsalaisia sahureita vastaan. Nyt on kuitenkin nähty, että venäläisistä sahureista on tullut selkeästi pääkilpailijamme varsinkin Kiinan markkinalla. He ovat lisänneet myös toimitusmääriään Eurooppaan ja Egyptiin viime aikoina. Venäläiset ovat investoineet paljon uuteen tuotantotekniikkaan, kehittyneet huimasti tuotelaatujen osalta, ja myös askel askeleelta parantaneet toimitusvarmuuttaan. Tämän lisäksi heidän etunaan on halpa raaka-aine sekä ruplan heikko kurssi, millä venäläiset sahurit ovat viime vuosina tehneet melkoisen hyvää tulosta ja vallanneet markkinaosuuksia.

Kilpailu on hyvästä ja me UPM timberiläiset olemme siihen aina valmiita. Meidän täytyy jatkuvasti seurata yhä tarkemmin sahateollisuuden kehitystä ympäri maailmaa, markkinatrendejä ja mahdollisuuksia, sekä päivittäin kehittää omaa tekemistämme asiakaslähtöisesti ja yhdessä Teidän asiakkaiden kanssa. Asiakaslupauksestamme ”Haluamme olla asiakkaittemme ykkösvalinta” emme tingi, vaan päinvastoin tulemme jatkuvasti kehittämään uusia palvelukonsepteja, joista Te asiakkaat tulette hyötymään.  Toivottavasti pystymme edelleen parantamaan Teidän tyytyväisyyttänne UPM Timberiä kohtaan sahatavaratuotteiden ykköstoimittajana!

Toivotan Teille kaikille parhainta menestystä vuoteen 2019,

Mikko.jpg

Mikko Hyvärinen
Johtaja, Myynti ja toimitusketjun hallinta