Uudistetut sosiaalisen vastuun tavoitteet toivat UPM:lle ennätyksellisen korkeat pisteet EcoVadiksen vastuullisuusarvioinnissa

Sijoittajauutinen 18.8.2022 13.00 EEST

Kansainvälisten yritysten vastuullisuutta arvioiva EcoVadis nimesi UPM:n korkeimmalle mahdolliselle Platinum-tasolle neljässä kategoriassa: ympäristövastuu, työelämän käytännöt ja ihmisoikeudet, toiminnan eettisyys sekä kestävän kehityksen mukainen hankintaketju. Platinum-tasolle ylsi vain yksi prosentti noin 90 000 arvioidusta globaalista yrityksestä. 

UPM:n tulos 87/100 oli yhtiön kaikkien aikojen paras. ”Suurimmat edistysaskeleemme otimme Työelämän käytännöt ja ihmisoikeudet -kategoriassa. Uudistimme sosiaalisen vastuun tavoitteitamme vuodelle 2030. Keskityimme mm. monimuotoisen ja osallistavaan työympäristön kehittämiseen sekä oikeudenmukaiseen palkitsemiseen. Olemme myös kehittäneet ihmisoikeusraportointia sekä ihmisoikeuksiin liittyvää due diligence -prosessia”, vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren kertoo. ”EcoVadiksen vastuullisuusarviointi auttaa asiakkaitamme arvioimaan oman toimitusketjunsa vastuullisuutta. UPM:n Platinum-taso kertoo työstä vastuullisuuden edistämiseksi koko toimitusketjussa”.

EcoVadis arvioi globaalisti toimivia yrityksiä yli 200 ostokategoriassa yli 160 maassa. Arviointi perustuu kattavaan selvitykseen yrityksen vastuullisuustoimista sekä mediasta ja muista julkisista lähteistä hankittuun varmennettuun tietoon.

Lisätietoja antaa:
Vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren, UPM, puh. 040 580 0910 

UPM, Mediasuhteet
ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com

UPM
Tarjoamme uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoimme tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuille kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Fibres, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Alamme johtavana toimijana ja vastuullisuuden edelläkävijänä olemme allekirjoittaneet YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Ilmastonmuutosta hillitsevät tavoitteemme ja toimenpiteemme perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Yhtiössämme työskentelee noin 17 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 9,8 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. UPM Biofore – Beyond fossils. www.upm.fi

Seuraa UPM:ää Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube | Instagram | #UPM #biofore #beyondfossils

EcoVadis
EcoVadis on yksi maailman suurimmista yritysvastuuluokittajista, joka tarjoaa erilaisia hankintaketjujen kehittämiseen tarkoitettuja palveluita ja työkaluja. EcoVadiksen moderni teknologia ja globaali asiantuntijatiimi tarjoavat yksityiskohtaista tietoa yritysten ympäristö-, sosiaalisista ja eettisistä riskeistä yli 200 ostokategoriassa yli 160 maassa. https://ecovadis.com