UPM Timber lahjoittaa sahatavaraa ainutlaatuiseen saunaprojektiin Lontoossa

Lehdistötiedote 15.6.2022 14.00 EEST

UPM Timber on lahjoittanut sahatavaraa ainutlaatuiseen projektiin, jossa tunnettu suomalainen arkkitehti Sami Rintala rakentaa yhdessä Westminsterin yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden kanssa saunan Lontoon keskustaan, Thamesin rannalle.

Suomalainen Sauna -hanke on osa Lontoon arkkitehtuurifestivaalia. Kuukauden kestävä arkkitehtuurin ja kaupunkirakentamisen juhla järjestetään aina kesäkuussa eri puolilla kaupunkia. Suomalainen Sauna rakennetaan UPM:n lahjoittamasta mäntysahatavarasta festivaalin aikana 24.–30.6., jolloin yleisö pääsee myös seuraamaan saunan rakentamista. Suomalainen Sauna on avoinna yleisölle 30.6.–8.7. Lontoossa.

"Olemme UPM Timberillä erittäin iloisia ja ylpeitä saadessamme olla mukana tässä upeassa saunaprojektissa ja voidessamme tukea arkkitehtiopiskelijoiden työtä Isossa-Britanniassa. Raaka-aineestamme rakennettu sauna on valmistettu korkealaatuisesta suomalaisesta männystä, ja meille on kunnia mahdollistaa hanke lahjoituksellamme”, kertoo UPM Timberin myyntijohtaja Mikko Hyvärinen.

"UPM:n sahatavara tuotetaan ilman fossiilista energiaa, ja siksi se on yksi alan ympäristövastuullisimmista valinnoista. UPM Timber on sitoutunut kehittämään kunnianhimoisia kestävän kehityksen tavoitteitaan entisestään, koska haluamme tarjota asiakkaillemme vastuullisesti tuotettua sahatavaraa mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä", Hyvärinen jatkaa.

Suomalainen Sauna -hanketta koordinoi The Finnish Institute in the UK and Ireland. Kaiken saunan rakentamisessa käytetyn puumateriaalin lahjoittava UPM on hankkeen pääsponsori. Kiukaan saunaan tarjoaa Harvia ja saunatekstiilit sekä kylpytuotteet Rento.

Lisätietoja antavat:
Mikko Hyvärinen, myyntijohtaja, UPM Timber, puh. 040 566 5701
Neicia Marsh, Finnish Institute in the UK and Ireland, puh: +44 7711 0087 92

UPM, Mediasuhteet
ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com

UPM Timber valmistaa mänty- ja kuusisahatavaraa rakennus-, huonekalu-, puusepän- ja pakkausteollisuuteen maailmanlaajuisesti. Sahojemme tuotanto pyörii täysin ilman fossiilisia polttoaineita. Käytämme sertifioitua raaka-ainetta pohjoismaisista metsistä sekä viimeisimpiä sahateollisuuden tekniikoita korkealaatuisen ja asiakasvaatimukset täyttävän sahatavaran tuottamiseksi. UPM Timberillä on Suomessa neljä sahaa, joiden yhteenlaskettu vuotuinen kapasiteetti on 1,4 M kuutiometriä havusahatavaraa, sekä laaja oma myyntiverkosto Euroopassa ja Aasiassa. UPM Timberin henkilöstömäärä on noin 410 ja pääkonttori sijaitsee Tampereella. www.upmtimber.fi

UPM
Tarjoamme uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoimme tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuille kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Fibres, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Alamme johtavana toimijana ja vastuullisuuden edelläkävijänä olemme allekirjoittaneet YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Ilmastonmuutosta hillitsevät tavoitteemme ja toimenpiteemme perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Yhtiössämme työskentelee noin 17 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 9,8 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. UPM Biofore – Beyond fossils. www.upm.fi

Seuraa UPM:ää Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube | Instagram | #UPM #biofore #beyondfossils