Nopeampaa palvelua terminaalitoimintojen avulla

Artikkeli 22.1.2019 13.00 EET

Terminaalitoiminnoilla on tärkeä merkitys UPM Timberin asiakaslupauksen täyttämisen kannalta. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme alan kattavin palveluvalikoima. UPM:n terminaalitoimintojen ansiosta asiakkaiden ostotarpeita voidaan tukea tarjoamalla heille poikkeuksellisen hyvät toimituspalvelut. Tiivis yhteistyö logistiikkayhtiöiden kanssa mahdollistaa sen, että voimme taata asiakkaillemme ajantasaiset toimitukset ja tarjota myös erikoispalveluita.

imagessdlk.png

"UPM Timberin tavoitteena ovat tyytyväiset asiakkaat, jotka voivat luottaa meihin joka tilanteessa. Olemme aina valmiita näkemään vaivaa asiakkaidemme puolesta ja kehitämme toimintojamme jatkuvasti, jotta voimme turvata asiakkaidemme liiketoiminnan sujuvuuden ja joustavuuden. Pyrimme tarjoamaan alan monipuolisimman palveluvalikoiman, johon kuuluvat tehokkaat ja luotettavat terminaalipalvelut", kertoo UPM Timberin myynnin ja toimitusketjun hallinnan johtaja Mikko Hyvärinen.

UPM Timberin ensimmäinen terminaalikeskus perustettiin Ison-Britannian Hulliin vuonna 2002 ja toinen vuonna 2004 Tilburyyn. Terminaalitoimintoja laajennettiin myöhemmin Ranskaan, jossa Fécampin terminaali aloitti toimintansa helmikuussa 2017. Ranskan ja Ison-Britannian terminaalitoiminnoillamme UPM Timber pystyy ylittämään asiakkaidemme odotukset ja tarjoamaan entistäkin parempaa palvelua kätevällä noutopalvelulla sekä 48 tunnin taatulla toimitusajalla.

Odotukset ylittävä palvelu

Isossa Britanniassa 40% UPM Timberin volyymista myydään nykyisin terminaalien kautta noutopalvelulla. Terminaalivarastot auttavat laajentamaan tarjontaa UPM:n sahoilta ja pystymme tarjoamaan tasaista laatua käyttämällä kaikkia neljää UPM:n sahaa. Tilburyn terminaali saa yhden laivalastin viikossa ja Hull’n terminaaliin saapuu kaksi tilausalusta kuukaudessa, yksi Kotkan ja yhden kautta Rauman sataman kautta. Puun hinnoittelu on kilpailukykyistä ja joustavaa. Puun molemmat sertifikaatit, sekä FSC että PEFC ovat saatavilla.

"Ison Britannian terminaalimme sijaitsevat loogisesti erinomaisissa paikoissa. Ne mahdollistavat toimitukset 24–48 tunnin kuluessa kaikkialle Britanniassa. Myyntihenkilöstömme on kokenutta, ja voimme tarjota laajemman valikoiman kokoja, kuin mitä voisimme tehdä ilman terminaaleja", kertoo Jason Enticott, Ison Britannian aluejohtaja UPM Timberiltä.

Uusin lisäys Fécampissa

Fécampin terminaalilla on tärkeä merkitys sille, että UPM Timber on ranskalaisasiakkaiden ykkösvalinta. Fécampin terminaali mahdollistaa toimituksen 48 tunnin sisällä, mikä on valtava etu 10 päivän suoratoimituksiin verrattuna.

"Nopeat toimitukset ja muut terminaalin tarjoamat palvelut paitsi tuovat lisäarvoa, ne ovat myös elintärkeitä joillekin asiakkaillemme. Lisäksi asiakkaillamme on mahdollisuus kokeilla uusia laatuja tai mittoja pienissä erissä. Terminaalin kautta asiakkaat voivat myös yhdistää mänty- ja kuusitavaraa sekä jopa kahtatoista eri mittaa yhteen kuorma-autoon. Fécampin sijainti on myös erinomainen varsinkin strategisille asiakkaillemme", selittää Emmanuel Danieau, Keski-Euroopan aluejohtaja UPM Timberiltä.

Fécampin terminaali on tunnettu hyvien logistiikkapalveluiden mahdollistamasta jatkuvasta kehityksestään. Toimintoja on viilattu vuoden 2017 alusta lähtien, ja tällä hetkellä Fécampiin saapuu kuukausittain kaksi alusta Suomen satamista.

"Ison-Britannian ja Ranskan toimitusten ansiosta voimme tuoda Haminan, Rauman ja Pietarsaaren satamista täysiä laivallisia sahatavaraa ja sellua", Emmanuel jatkaa.

"Jatkuva kehitys mahdollistaa sen, että pystymme täyttämään asiakaslupauksemme ja jopa ylittämään sen palvellessamme asiakkaitamme entistäkin paremmin ja nopeammin. Haluamme olla valmiina niin positiivisiin kuin negatiivisiinkin markkinamuutoksiin ja olla alan luotettavin kumppani asiakkaillemme tulevaisuuden haasteissa", summaa Mikko Hyvärinen.